Kirsebærfestival i Kerteminde

​19. - 21. juli 2019​

Gør Kerteminde til Kirsebærkommune!

Kirsebærfestivalen søsatte sammen med Kerteminde Kommune, Langeskov Planteskole og Gartneren i Nonnebo lørdag den 4. november 2017 en sød og kirsebærrød ​event, der skal brande Kerteminde Kommune som Kirsebærkommune.

I Rødding nær Skive har man haft succes med at gøre landsbyen til Æblets by, og nu vil Kirsebærfestivalen i samarbejde med Kerteminde Kommune forsøge at brande kommunen som Kirsebærkommune. Dette blev gjort via et event, hvor fire kirsebærtræer blev plantet i Kerteminde Byskoles udeskole på Taarupstrandvej i starten af november, og sluttede lørdag den 25. november med en træplantningsseance tre forskellige steder i kommunen.

Til at plante de fire små nye kirsebærtræer sammen med elever fra Kerteminde Byskole var Kirsebærminister Steen Hjorth, borgmester Hans Luunbjerg, formand for miljø- og teknikudvalget Jesper Hempler og formand for Kirsebærfestivalen Jens Gantriis.

Kirsebærministeren udtalte: - Jeg har taget det på mig som en opgave, at forsøge at gøre ligesom borgerne i Rødding, og gøre Kerteminde til en Kirsebærkommune. Jeg vil gerne opfordre folk i hele kommunen til at anskaffe sig og plante kirsebærtræer i deres egne haver. Jeg har derfor sørget for, at man i perioden fra 4. november og frem til 18. november kan bestille kirsebærtræer hos både Langeskov Planteskole og hos Gartneren i Nonnebo til favorable priser. Efterfølgende håber jeg på, at folk ude i haverne vil foto- og videodokumentere plantningen sådan, at vi kan følge med i hvor kirsebærtræerne vokser frem.

Sådan kommer vi nærmere på en Kirsebærkommune

Kirsebærfestivalen opfordrer borgere i Kerteminde Kommune til at plante kirsebærtræer i haverne, og efterfølgende sende et billede til info@kirsebaerfestival.dk eller til festivalens Facebook-side, så vi kan følge med i plantningen!

img_6882img_5150

img_5156


Følg os på facebook:

Foreningen For Kunst Og Kultur På Kertemindeegnen

Torvet

5300 Kerteminde
Tlf.: 23960607
CVR: 30641868

info@kirsebaerfestival.dk

Foreningen for Kunst og Kultur på Kertemindeegnen