Kirsebærfestival i Kerteminde

​20. - 22. juli 2018​

Gør Kerteminde til Kirsebærkommune!

Kirsebærfestivalen søsætter sammen med Kerteminde Kommune, Langeskov Planteskole og Gartneren i Nonnebo lørdag den 4. november 2017 en sød og kirsebærrød ​event, der skal brande Kerteminde Kommune som Kirsebærkommune.

I Rødding nær Skive har man haft succes med at gøre landsbyen til Æblets by, og nu vil Kirsebærfestivalen i samarbejde med Kerteminde Kommune forsøge at brande kommunen som Kirsebærkommune. Dette gøres via et event, der skydes i gang med plantningen af fire kirsebærtræer i Kerteminde Byskoles udeskole på Taarupstrandvej lørdag den 4. november kl. 9.00, og slutter lørdag den 25. november med en træplantningsseance tre forskellige steder i kommunen.

Til at plante de fire små nye kirsebærtræer sammen med elever fra Kerteminde Byskole er Kirsebærminister Steen Hjorth, borgmester Hans Luunbjerg, formand for miljø- og teknikudvalget Jesper Hempler og formand for Kirsebærfestivalen Jens Gantriis.

Kirsebærministeren udtaler: - Jeg har taget det på mig som en opgave, at forsøge at gøre ligesom borgerne i Rødding, og gøre Kerteminde til en Kirsebærkommune. Jeg vil gerne opfordre folk i hele kommunen til at anskaffe sig og plante kirsebærtræer i deres egne haver. Jeg har derfor sørget for, at man i perioden fra 4. november og frem til 18. november kan bestille kirsebærtræer hos både Langeskov Planteskole og hos Gartneren i Nonnebo til favorable priser. Efterfølgende håber jeg på, at folk ude i haverne vil foto- og videodokumentere plantningen sådan, at vi kan følge med i hvor kirsebærtræerne vokser frem.

Sådan kommer vi nærmere på en Kirsebærkommune

Langeskov Planteskole og Gartneren i Nonnebo har hver især tilbud på udvalgte kirsebærtræer i perioden 4.-18. november 2017. Hos Langeskov Planteskole kan det bestilles via web-shoppen (”Familiekirsebærtræ” - et træ hvorpå der er podet 3 forskellige kirsebærsorter – Lapins, Kordia, Merton Glory. Normalpris 499,95. Dette træ kan købes for 299,95.) Køb træet HER

Hos Gartneren i Nonnebo kan et træ til 150 kr. - normalpris 200 kr., kun bestilles direkte i butikken. Der må forventes leveringstid begge steder.
Kirsebærfestivalen opfordrer de borgere, der planter et træ i haven, til at forevige det på foto eller video, og efterfølgende sende det til Kirsebærfestivalen – enten via Facebook eller på info@kirsebaerfestival.dk

img_6882img_5150

img_5156


Følg os på facebook:

Foreningen For Kunst Og Kultur På Kertemindeegnen

Torvet

5300 Kerteminde
Tlf.: 23960607
CVR: 30641868
tmb@ostfynsmuseer.dk

Foreningen for Kunst og Kultur på Kertemindeegnen